Bild: Puff om vad som är aktuellt.
Nyheter
Bild | 12 Dec 2018 - 07:00 Martin Widengård ny assisterande tränare i U 19
Martin Widengård ny assisterande tränare i U 19

Nu är det klart vem som blir Christian Fredrikssons assisterande tränare i U 19, nämligen Martin ...

12 Dec 2018 | Läs mer

Nu är det klart vem som blir Christian Fredrikssons assisterande tränare i U 19, nämligen Martin Widengård.

Martin är för oss Uddevallabor känd för alla sina år i IFK Uddevalla. Först vandrade han som aktiv den långa vägen från knattespelare ända upp till A-laget för att sedan under tio år träna sin son Albin.

Men nu tar han alltså steget över till Oddevold och till vårt juniorlag, som spelar i U 19 Div 1.

- Det här känns verkligen spännande och det skall bli riktigt kul att vara med som tränare i den här truppen.

Martin och Christian Fredriksson har tidigare stött på varandra när deras aktiva fotbollskarriärer korsades i IFK Uddevalla.

- Ja, vi har spelat ihop, så vi känner varandra och det ska bli spännande och intressant att nu jobba tillsammans med honom och få vara med och utveckla killarna i truppen.

Välkommen till Oddevold, Martin. Vi ska ta väl hand om dig.


12 Dec 2018 | Nyhetskälla
Bild | 10 Dec 2018 - 22:42 Två trotjänare till U 17
Två trotjänare till U 17

Tränartillsättningen för U 17 är i stort sett klar i och med att två verkliga Oddevoldveteraner kommer att finnas med i ledarstaben, nämligen Dan Ljung och Patrik Engelbrektsson.

Dan började träna Oddevolds åttaårslag 1995 och tränade pojklag i 18 år innan han hamnade i Färgelanda IF. Där var han i fem år för att därefter komma tillbaka till Oddevold och vårt U 17 Utvecklingslag inför årets säsong.

När han nu tar sig an rollen som assisterande tränare till Peter Mattsson i vårt Allsvenska U 17-lag är det alltså 20-årsjubileum för honom hos oss.

- Det var ett enkelt val att ta detta uppdrag. Det skall bli jätteroligt, att få träna motiverade och lovande fotbollskillar. Det är själva drivkraften för mig att få vara med och förädla och det finns stora förutsättningar för de här killarna.

Det är alltså för andra året i rad som Oddevold finns med i det allra finaste av sällskap i Sverige när det gäller 17-åringar.

- Det skall verkligen bli kul, att få göra detta i sin egen förening. Hela Oddevold har ambitioner och det visar man bl a med sin fina ungdomsakademi. Det är lockande för många att vara med här.

Förutom sin tränargärning har Dan också under många år varit med i olika utskott – ungdom, fotboll och anläggning - samt även varit med i valberedningen.

Patrik Engelbrektsson började som pojklagsspelare i Oddevold och vandrade sedan upp till juniorlaget. När han sedan blev senior hamnade han i B-truppen och fick träna med A-truppen vid ett antal tillfällen, men någon match i A-lagströjan blev det aldrig.

I stället spelade han i andra lag i distriktet i lägre serier, där han öste in mål, innan han så småningom gick över till att bli tränare.

Första tränaruppdraget var för vårt P 16, det andra för vårt damlag innan han mellan 2005-2016 tränade olika ungdomslag i vår förening.

Två år efter sitt senaste uppdrag hos oss är han alltså tillbaka igen – i klubben där han hör hemma.

- Det här är en mycket intressant grupp att träna. Jag känner väl till killarna som spelat i Oddevold och om de nya har jag hört mycket gott.

Även för Patrik är det lockande att laget spelar i landets högsta serie.

- Det ska bli kul att se hur vårt lag kan mäta sig med Sveriges bästa lag. Sen ser jag fram emot att arbeta med Peter och Dan.

Både Dan och Patrik har tränat sina söner i Oddevold, Robin och Felix resp Adam och Anton.

En kuriositet är att både Dans son Felix och Patriks son Adam nu spelar i FC Trollhättan.

Till sist: Välkomna hem Dan och Patrik!


10 Dec 2018 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 07 Dec 2018 - 15:14 Välbesökt julbuffé
Välbesökt julbuffé

Oddevolds traditionella julbuffé hölls i dag i Percy Barneviksalen på Thordéngården mellan kl 12-14.

Ända sedan början av 2000-talet har Oddevolds populära julbuffé serverats våra samarbetspartners och även i år kunde vi glädjande konstatera, att besöksantalet återigen passerade hundrastrecket.

Efter att våra gäster från två håll fyllt på sina tallrikar med diverse julläckerheter tog ordförande Stefan Mattsson till orda och hälsade alla välkomna.

Han beskrev kortfattat våra mål och vår vision och kunde i det sammanhanget meddela, att alla prognoser pekar mot att vi på nytt kan bokföra svarta siffror i vårt bokslut. Han var också tacksam för det stöd vi får från alla våra samarbetspartners och förklarade, att föreningen avser att utöka sin partnerverksamhet framöver.

Som avslutning önskade han alla en God Jul och skålade därefter i julmust.

Livliga diskussioner startade sedan mellan tuggorna allt medan julmusik lågmält klingade i bakgrunden samtidigt som nostalgiska Oddevoldbilder rullade i ett bildspel.

I morgon är det dags för alla Oddevoldledare och andra ideellt arbetande personer i föreningen att få ta del av en liknande julbuffé kl 12-14. Till denna har hela 60 personer anmält sig, vilket är dubbelt så många som förra året.


07 Dec 2018 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Kanslichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
86
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...