Bild: specialPuff om vad som är aktuellt
Bild: oTV Bar
Nyheter
Bild | 14 Okt 2018 - 18:26 Provträningar i Oddevolds ungdomsakademi
Provträningar i Oddevolds ungdomsakademi

I morgon drar det igång så hör av dig om du inte redan gjort det:-) Som enda ungdomsakademi i hel ...

14 Okt 2018 | Läs mer

I morgon drar det igång så hör av dig om du inte redan gjort det:-)
Som enda ungdomsakademi i hela regionen har vi en hög ambition. Vi ska ha en bra verksamhet i alla åldersklasser och vi vill att de äldsta lagen, U 19 och U 17 ska spela i Allsvenskan eller som lägst i serien under.
Vi tar nu sats inför 2019 och kanske är Du en spelare som vill vara med och bidra i detta och samtidigt utvecklas i Din karriär?

Under veckorna 42-43 bjuder vi in till provträning för er grabbar som är födda -00-04 och första träningen blir måndagen den 15/10.
Under dessa två veckor blir det träningar med våra ordinarie träningsgrupper och vi kommer också att passa på att ge information till spelare och föräldrar om vårt framtidstänk i föreningen.
Det är okej att delta i alla passen eller kanske vid något enstaka tillfälle.

För er som är födda 00-01 kommer ni att träna med vårt U 19-lag, för er födda 02-03 med vårt U 17-lag och för er födda 04 så sker träningen med vårt U 15-lag. Exakta tidpunkter får ni av resp huvudansvarig tränare, se nedan.

Alla är välkomna under dessa förutsättningar;
• Att man ”brinner” för sin fotboll och vill utvecklas till att bli en elitspelare.
• Att man meddelar sin nuvarande förening om att man vill prova på hos oss.
• Att man kontaktat någon av nedanstående ledare innan vecka 42.

Kontaktpersoner, och för frågor i övrigt, är;
Spelare födda 00-01
Christian Fredriksson 070-5735071
christianfred@outlook.com

Spelare födda 02-03
Peter Mattsson 076-6295590
pmattsson@live.se

Spelare födda 04
Håkan Ferm 0730347109
hakan.ferm2@comhem.se

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!
Johan Brinck 070-5511969


14 Okt 2018 | Nyhetskälla
Bild | 13 Okt 2018 - 16:45 Illa ute efter ny förlust
Illa ute efter ny förlust

Mötet med Åtvidaberg blev en jämn tillställning, där östgötarna till sist kunde säkra tre viktiga poäng, trots att Oddevold trodde man kvitterat i absolut sista sekunden.

Matchen slutade 2-1 (1-1) och Oddevolds mål gjordes av Ali Al-Habobi.

Efter Åtvidabergs oerhört starka formförbättring under hösten var det ingen lätt uppgift som väntade Oddevold, när man åkte till gamla, klassiska Kopparvallen för att försöka få med sig viktiga poäng hem.

Som vanligt valde Oddevold en 4-1-4-1-formation, medan hemmalaget körde med den mer traditionella 4-4-2.

Jag kan så här redan i reportagets första rader avslöja, att det inte var någon händelse- och målchansrik match vi fick se, bortsett från att spelet böljade friskt fram och tillbaka under stora delar av den andra halvleken. Förutom de tre målen hade lagen svårt, att ta sig fram i måldoftande situationer, där det var Oddevold som i detta avseende skapade några fler möjligheter.

Matchen var inte mer än en dryg minut gammal när det var nära, att Oddevold fått en riktig drömstart på matchen, när Imer Beqiri i fritt läge sköt utanför veteranmålvakten Henrik Gustavssons vänstra stolpe. Det snygga förarbetet på vänsterkanten stod Armend Shillova för.

Minuten senare svarade Åtvidaberg med att skapa en målchans av samma kaliber efter en attack på högerkanten. Inspelet hamnade mitt framför mål strax innanför straffområdeslinjen, där Daniel Rambin slog till direkt med vänstern, men även detta avslut gick utanför målvaktens vänstra stolpe.

Med en sådan matchstart förväntade man sig en riktig Vilda Västernföreställning, men fortsättningen utvecklade sig inte alls på samma sätt.

1-0 (26)
Åtvidaberg får frispark från 25 meter, som Simon Marklund slår. Martin Lucena tippar den i ribban, men på returen kommer nyss inbytte Alem Plakalo först och kan via backen nicka bollen i mål.

Men glädjen över ledning i matchen skulle inte vara länge, utan Oddevold kunde bara tre minuter senare kvittera efter en tilltrasslad situation.

1-1 (29)
En vänsterhörna styrdes av en Åtvidabergsspelare över egen kortlinje, varvid Oddevold fick en ny hörna, denna gången från höger. Den slogs av Oscar Iglicar och hamnade vid den bortre stolpen och efter diverse turer hamnade bollen hos Ali Al-Habobi, som på kortlinjen slog in den i mål via Christoffer Karlsson.

Inom fem minuter efter kvitteringen skapade lagen var sitt tillfälle till att förändra ställningen utan att lyckas.

Åtvidaberg var först ut i den 33:e minuten efter en snabb omställning. Alem Plakalo frispelade Oskar Stejdahl till vänster, men Martin Lucena var snabbt ute och skar av vinkeln och kunde rädda.

Bara 25 sekunder senare spelade Liridon Selmani tillbaka bollen till Armend Shillova, som fick bra skottläge precis utanför Åtvidabergs straffområde, men skottet gick återigen utanför Gustavssons vänstra stolpe.

De sista tio minuterna hände inte speciellt mycket, utan lagen gick till halvtidsvila med var sitt gjort mål.

I den andra halvleken var Oddevold det spelförande laget och bakåt var man stabila utan att tillåta Åtvidaberg att få till ett enda skott på mål, förutom vid det olycksaliga segermålet.

Oddevold har skärpt till spelet i de andra halvlekarna på sistone, så ock i dag. Man hade ett klart övertag i spel och förlade mestadels spelet till Åtvidabergs planhalva och efter mindre än två minuters spel borde man dessutom ha tagit ledningen.

Imer Beqiri stressade Åtvidabergsförsvaret hårt strax utanför straffområdet och lyckades erövra bollen och få fram den till Liridon Selmani, som blev helt fri med Henrik Gustavsson. Men Liridons torra krut från i våras har på den senaste tiden blivit allt blötare, så avslutet placerade han utanför målramen.

I den 69:e minuten skapade Oddevold en dubbelchans, när Albin Skoglund först frispelade Imer Beqiri till höger. Trots att vinkeln var lite dålig fick Beqiri på ett hårt och välplacerat skott, men Henrik Gustavsson gjorde en reflexräddning med högerhanden och styrde undan bollen. Den gick till nyss inkomne Petrit Zhubi, som från fem meter vid den bortre stolpen sköt utanför med sin vänster.

2-1 (78)
En frispark mitt på Oddevolds planhalva bara ett par meter in på planen vid Åtvidabergs vänstra långlinje lyftes mot den bortre stolpen. Bollen studsade två gånger innan Alem Plakalo ur dålig vinkel slog till på halvvolley. Bollen letade sig in i den bortre burgaveln.

Oddevold tryckte därefter på ordentligt för att om möjligt få med sig åtminstone en poäng hem, men hade svårt att få det att bränna till framför Åtvidabergsmålet. Men så kom den sista chansen i form av en frispark i den femte stopptidsminuten, när Imer Beqiri blev neddragen tio meter in på Åtvidabergs planhalva.

Albin Skoglund lyfte in bollen i straffområdet och i närheten av straffpunkten vann Ali Al-Habobi en nickduell mot en Åtvidabergsspelare och skarvade den framåt. Felix Pettersson nickade den sedan i mål från fem meter, men domaren blåste för ojust spel på Al-Habobi i hans nickduell i stället för mål till Oddevold. Vilda protester från Oddevolds spelare hjälpte så klart inte, utan domaren blåste helt sonika av matchen och då stod matchuret på 94.48.

Den avblåsningen kostade Oddevold tre poäng i förhållande till Åtvidaberg, förutom en poäng till övriga inblandade lag i botten av tabellen. Blytungt är bara en enda bokstav i förnamnet.

Spelmässigt och försvarsmässigt gör vi en godkänd insats, men i det sistnämnda fallet med det viktiga undantaget av fasta situationer, som blev vårt fall i den här matchen.

Vid det första målet agerade 6-7 spelare åskådare och vände sig stillastående om för att se var bollen tog vägen. Man måste vara beredd på att ta några steg bakåt precis i det ögonblick frisparksskytten berör bollen. Då hade man haft en betydligt större chans, att komma först på returen.

Vid andra målet tilläts bollen studsa två gånger och ändå var det en Åtvidabergsspelare som tog hand om den. Att sedan målskytten Alem Plakalo med en liten knuff på Oskar Iglicar skaffar sig större fri yta vittnar bara ytterligare om vår ouppmärksamhet.

Positivt:
Individuellt: Armend Shillova – Oddevolds bästa spelare i dag. Hans utvecklingskurva pekar hela tiden åt rätt håll och han är härlig att se på när han utmanar sina motståndare.
Lagmässigt: vårt försvarsspel när bollen är i spel.


Målen
1-0 (26) Alem Plakalo
1-1 (29) Ali Al-Habobi
2-1 (78) Alem Plakalo

Varningar
Åtvidaberg: Christoffer Karlsson (45).
Oddevold: Besim Alimi (25), Martin Lucena (27), Fuad Hyseni (40).

Laget
Robin Gustafsson
Ali Al-Habobi-Felix Pettersson-Besim Alimi-Oscar Iglicar
Rasmus Andernil Bozic
Fuad Hyseni (67)-Armend Shillova (81)-Imer Beqiri-Albin Skoglund
Liridon Selmani

Ersättare
Martin Lucena, MV (-)
Petrit Zhubi (67)
Jesper Lövdahl (81)
Mido (-)
Fredrik Söderqvist (-)

Domare
HD: Jesper Ekwall
AD 1: Alexander Öhnedal
AD 2: Jakob Lejonstad

Publik
2.457


13 Okt 2018 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 12 Okt 2018 - 22:30 Truppen mot Åtvidaberg
Truppen mot Åtvidaberg

När spelarbussen rullar ut från Thordéngården kl 8.00 väntar 35 mil på vägarna innan Åtvidabergs FF:s hemmaplan, gamla klassiska Kopparvallen, nås.

Vid de två tidigare tillfällen lagen har mötts här har Oddevold kammat noll både vad gäller inspelade poäng och gjorda mål. Båda mötena ägde rum i Söderettan, som på den tiden var landets näst högsta serie, och med tio års mellanrum. Första gången, 1987, vann östgötarna med 2-0 och vid andra tillfället blev segersiffrorna 3-0.

Våromgången för Åtvidaberg var verkligen illavarslande, men seger i sista omgången innan sommarvilan gav lite hopp. Under hösten har man verkligen kommit tillbaka på ett anmärkningsvärt sätt och kommit ifatt och gått förbi en del av lagen ovanför.

För tillfället ligger man på kvalplats, men den fina höstformen kan bli ett riktigt bra trumfkort i slutstriden. På den 17 omgångarna i våras fick man bara ihop elva poäng, medan man på höstens åtta matcher tagit 15 poäng.

I våras i slutet av juni vann Oddevold med ett tidigt mål, som senare visade sig bli matchens enda.

För dig som inte har möjlighet, att se matchen på plats finns alternativet att se den på Ettanplay för 89:-.
Klicka här för att se den på Ettanplay

Avspark äger rum kl 15.00 på Kopparvallen, som numera bjuder på konstgräs.


Truppen
Emil Westman
Martin Lucena
Fuad Hyseni
Armend Shillova
Rasmus Andernil Bozic
Oscar Iglicar
Fredrik Söderqvist
Mido
Petrit Zhubi
Albin Skoglund
Besim Alimi
Imer Beqiri
Liridon Selmani
Jesper Lövdahl
Felix Pettersson
Ali Al-Habobi


12 Okt 2018 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Akademichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
86
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...